Duurzaam Eventmanagement met EasyPay

Offerte aanvragen

Duurzaam organiseren

De eventmanager die een beetje met de benen in het nu staat kan er al niet meer omheen; duurzaamheid en milieubewustzijn worden steeds belangrijker bij het plannen en organiseren van evenementen. Je ziet dan ook gave duurzame trends in de eventmanagement branche. Zo kiezen steeds meer organisatoren voor locaties waarbij de milieu-impact zo klein mogelijk is, worden er in de catering duurzame hapjes en drankjes aangeboden en wordt steeds minder gebruikgemaakt van wegwerpplastic.

Waar je aan het begin van het millennium nog door een enkeldiepe laag van plastic bekertjes waadde op een gemiddeld festival, zie je nu steeds vaker statiegeldbekers aan de bar. Ook de plastic rietjes en vorkjes worden steeds vaker voor biologisch afbreekbare alternatieven ingeruild. Toch kan er nóg meer single-use plastic uit je event worden gehaald wanneer je het ouderwetse muntensysteem inwisselt voor EasyPay.

Verloren betaalmunten

In tegenstelling tot een plastic bekertje is een betaalmunt niet iets wat een gemiddelde festivalbezoeker achteloos weggooit. De bezoeker van je evenement koopt de munten immers om te gebruiken. Toch wordt op een groot muziekfestival gemiddeld genomen 5% tot 10% van de gekochte munten niet gebruikt.

Deze niet gebruikte munten blijven meestal in de broekzakken en tassen van festivalbezoekers achter. Toch komt ook een aanzienlijke hoeveelheid munten in de natuur terecht. Bij een groot muziekfestival wat op een uitgestrekt terrein wordt georganiseerd hebben we het al gauw over 1%  van alle verkochte munten.

1% lijkt niet heel veel, maar schijn bedriegt. Even een rekensommetje. Wanneer je het gemiddelde van 8 munten per dagdeel aanhoudt, op een festival met 50.000 bezoekers wat één middag en één avond duurt, dan heb je het al over ruim 8.000 munten die in het milieu belanden. Trek je die lijn door naar een écht groot festival met zo’n 200.000 bezoekers wat het hele weekend duurt, dan zit je bijna tegen de 50.000 munten aan.

Gebruikte betaalmunten

Niet alleen de verloren betaalmunten belasten het milieu. De munten die wel gebruikt worden, kunnen meestal niet zomaar terug in roulatie worden genomen. Deze munten moeten eerst worden gereinigd zodat de gezondheid van personeel en bezoekers niet in gevaar komt.

Of je nu munten reinigt met professionele reinigingsmachines, of even snel met een doekje; factoren zoals het energiegebruik, de waterconsumptie, de schoonmaakmiddelen en het geproduceerde afval dragen allemaal bij aan de milieu-impact van je evenement.

Digitaliseren

Gelukkig kan deze milieubelasting worden voorkomen door het betalingsverkeer op je festival te digitaliseren. Met EasyPay loopt zowel de inkoop als de verkoop van jouw betaalmunt via de EasyPay app op de telefoon van je bezoeker.

Met EasyPay profiteer je nog steeds van alle voordelen van een plastic betaalmunt, maar neem je alle nadelen zoals de impact op de natuur in één keer weg. Naast deze mooie groene factor heb je natuurlijk nog veel meer voordelen van het EasyPay systeem. Zo genieten jouw bezoekers meer van je event omdat ze minder lang in de rij staan, gemakkelijker opwaarderen en sneller uitgeven. Ook krijg jij als organisator waardevolle inzichten in hoe de geldstromen op jouw festival precies lopen.

De implementatie

Overstappen naar EasyPay is heel gemakkelijk. Dat gaat namelijk ongeveer zo.

 1. Hoera, je zegt ja! Natuurlijk krijg je al snel een enthousiast belletje van onze accountmanager die van nu tot het einde van je eerste EasyPay event jouw persoonlijke vraagbaak is.
 2. Hoeveel dan? Dat is natuurlijk de vraag. Samen kijken we hoeveel verkooppunten en hoeveel scanners er nodig zijn voor jouw event. Hardware huren of kopen? Dat is helemaal aan jou. Natuurlijk staan we je met raad en daad bij.
 3. Back to school. Jouw personeel krijgt uitleg over het werken met de EasyPay apparatuur.
 4. Ready for the launch! Jouw evenement wordt gepubliceerd op het EasyPay platform. In de app kunnen je bezoekers direct na het koppelen al munten kopen, hun ticket koppelen of hun uitrijkaart regelen. Dááág wachtrij bij de kassa!
 5. Open de deuren. Onze techneuten staan voor je klaar wanneer de eerste bezoekers arriveren. Gaat er iets mis? Dan lossen we het ter plekke voor je op zodat jij werkt met een systeem waar je 100% van op aan kunt.
 6. Genieten. Je event is los. Daar doe je het voor, toch?
 7. Tijd voor evaluatie na een geslaagd evenement. Op je EasyPay dashboard zie je precies hoeveel je hebt omgezet, welke verkooppunten het drukst waren en welke randzaken er allemaal via de app zijn geregeld. Handig!

Wij houden van groen

Na de implementatie van EasyPay is jouw evenement een stukje groener. En hoewel ons eigen logo knalroze is, zijn wij ook gek op groen. Wij laten je dan ook graag zien hoe ons EasyPay systeem op jouw event bijdraagt aan een duurzamere evenementenbranche, maar we denken ook graag met je mee over hoe je nóg verder kunt gaan.

 • Neem je bezoeker mee en vertel waarom jij jouw groene keuzes hebt gemaakt met behulp van infographics, blogs en andere visuals. Maak de impact van je keuzes zichtbaar met meetbare getallen en onderbouwde feiten.
 • Wees niet bang brutaal te zijn en soms gedurfde keuzes te maken. Uiteraard kun je kritiek verwachten op elke verandering die je invoert, maar opvallende en soms controversiële keuzes kunnen ook waardevolle publiciteit opleveren.
 • Vertel een positief verhaal over je groene keuzes. Geen tranentrekkend relaas over uitstervende diertjes, maar een opgewekte boodschap over liefde voor de natuur, zorg voor het oerwoud en verantwoordelijkheid richting onze kinderen.
 • Pas op voor greenwashing en ga écht voor groen. Duurzaamheid is meer dan een mooi marketingwoord. Eerlijkheid staat hier voorop. Heb je nog niet alles helemaal strak groen? Geeft niet. Wees eerlijk over je duurzaamheidsinspanningen en -ambities.
 • Trek alle registers open en gebruik al je marketingtools. Maak ruimte in je marketingbudget voor jouw duurzaamheidsdoelen en ga verder dan een blogpost. Support jouw groene verhaal met digitale en papieren media. Hoe vaker je bezoeker jouw verhaal hoort, hoe meer het beklijft.

De volgende stap?

Ben jij klaar om de volgende duurzame stap te maken met jouw evenement of festival? Bel of app ons dan vandaag nog voor een gratis demo bij jou op kantoor, in de kroeg, in het bos of op je evenementenlocatie. Doen we niet moeilijk over. Dan vertellen we je direct over alle andere voordelen van het EasyPay platform. Tot snel!

Offerte aanvragen

Green = Go!
Verder praten? Vinden we leuk. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.